Ali sanjate

5:24 AM Alex Writer 0 Comments

 Ali sanjate, da bi šli študirat v tujino, a ne veste, katero državo izbrati? Dvom in strah pred neznanim vas preplavita in zdrav razum je preprosto izginil? Nato smo posebej za vas pripravili članek na podlagi gradiv blog.pfi.com.ua o posebnostih izobraževanja v različnih državah, neverjetnih dejstvih in mitih, za katere sploh niste vedeli.


https://www.behance.net/DA-architects
https://www.behance.net/PZieba
https://www.behance.net/BizzDistrict

Številni šolarji se pritožujejo nad minljivostjo počitnic in si želijo več počitka, sploh ne zavedajo se, da so v čeških šolah na voljo le poletne in zimske počitnice. Poleg tega poletne počitnice trajajo le 2 meseca. Izobraževalni proces na Češkem je namenjen intenzivni pripravi šolarjev na življenje odraslih študentov, kjer ni prostora za počitek. Sistem ocenjevanja v čeških izobraževalnih središčih je precej zanimiv: točke so razporejene od 1 do 5, pri čemer je treba upoštevati, da je enota najvišja ocena. En učitelj lahko uči pouk v dveh popolnoma nezdružljivih disciplinah, na primer: leposlovju in fizični vzgoji, matematiki in petju.

Finske šole imajo do demokratičnega in lojalnega pristopa k organizaciji izobraževalnega procesa. Če učenec noče iti k odboru, da bi odgovoril, ga učitelj nima pravice prisiliti ali prisiliti. Finci menijo, da je učenje učinkovito le, če imajo mladi učenci željo, prisila pa bo le poslabšala položaj in ne bo prinesla nobenega rezultata. Druga značilnost finskih šol je, da pouka ne izvaja ena oseba, temveč dva naenkrat: učitelj in njegov pomočnik, katerega naloga je slediti učencem in nadzorovati razmere v učilnici.



Na Kubi je še vedno običajno, da se srednješolci 2-krat letno pošiljajo na kmetijska dela. To je posledica želje države, da v študentu razvije ljubezen do fizičnega dela in rodne zemlje. Ne glede na željo je srednješolec dolžan čutiti podobno izkušnjo tudi sam.

V švedskih izobraževalnih ustanovah je možno med šolskim letom študent preusmeriti v višji razred. Če je šolski direktorat opazil, da ima učenec obsežno znanje in se je pripravljen naučiti nekaj več, ima z dovoljenjem staršev pravico, da ga prenese v višji razred.

Irski šolarji, stari med 6 in 15 let, morajo obiskovati šolo ne glede na njihovo razpoloženje. Prehodi so možni le iz dobrih razlogov s predložitvijo spričevala ali drugega dokumenta, ki bo izkazal o dobrih razlogih za odsotnost študenta v času pouka. Po drugi strani irski študentje študirajo po načelu "hočeš ali ne". Če prosilec nima želje, da bi šel v par in študiral, tega ne more storiti. Po drugi strani direkcija ne uporablja nobenih sankcij.

Norveško odlikuje ločen format izobraževanja za otroke različnih starosti. Mlajši dijaki, srednješolci in srednješolci se izobražujejo v različnih izobraževalnih ustanovah. Tu ni pojma razredov mlajših in starejših. Vsak izobraževalni center, odvisno od starostne kategorije učencev, razvije posebno metodologijo poučevanja, zahvaljujoč kateri je izobraževalni proces zelo zanimiv in navdušujoč. Izobraževalna metodologija za otroke, stare od 5 do 8 let, se zelo razlikuje od standardnega izobraževalnega procesa. Izobraževanje poteka v obliki zabavnih interaktivnih iger, med katerimi ni nobenih oznak ali točk.

Italijanske univerze odobravajo in celo spodbujajo študente k delu. Vsakemu udeležencu univerze se dodeli 20 ur za delo s krajšim delovnim časom. Najbolj presenetljivo je, da univerza sama študentom zagotavlja delovna mesta na kampusu, na primer v knjižnici, menzi, sprejemni pisarni itd. Vlagatelj lahko glede na želje in zastavljene cilje samostojno izbere čas in vrsto dela.

Malo ljudi ve, da ima vsaka od desetih provinc v Kanadi svoj sistem usposabljanja, ki so ga razvili in odobrili lokalne oblasti. Se pravi, da ima izobraževalni center pravico, da sam odloči, kako organizirati izobraževalni proces, v kakšni obliki posredovati nove informacije učencem, katere učbenike uporabljati in ali jih sploh potrebujejo. Zahteve po izobrazbi v Kanadi so skupne vsem, a od pokrajine in šole je odvisno, kako gradivo posredovati učencem, glavni rezultat je rezultat.

Profesorjev na visokošolskih zavodih v Nemčiji ni mogoče odpisati. V Nemčiji je vsak študent zase. Vsi hodijo v razrede, da se učijo, da bi pridobili novo znanje in ne samo sedeli za pare. Zato, če vas profesor ne opazi in je po vrsti sosed na mizi - pazite, predal ga bo!

V Ameriki zaradi odsotnosti največ ne trpijo šolarji, temveč njihovi starši. Če učenec ni pouk, mora prinesti dokument, ki potrjuje dober razlog za odsotnost, sicer pa šolska uprava pokliče starše, da razjasni situacijo. V primeru pogostega odstopanja lahko starše celo aretirajo.

Izobraževanje v Grčiji nudi študentom odličen preferenčni sistem, zahvaljujoč temu pa izobraževanje, zdravstveno zavarovanje, celovita prehrana

0 comments: