Упркос чињеници

4:40 AM Alex Writer 0 Comments

Упркос чињеници да се руски образовни систем реформише у складу са европским стандардима, чак и након усвајања Болоњског система и његовог увођења на његову територију, он има специфичне карактеристике.




https://wiki.opennet.ru/images/1/10/H4.jpeg


Низ
Секвенцирање
У последње време родитељи покушавају да осигурају да њихова деца упишу престижне универзитете у земљи и иностранству и савладају модну и тражену професију. Штавише, само 20% Руса жели да студира у Русији, примећујући да је овде образовни систем несавршен (у поређењу са Европом).

Специјалисти ОТ Дисхелп за вас су припремили занимљив материјал у којем су изнели најзанимљивије чињенице о образовању у Руској Федерацији.

САДРЖАЈ
Чињеница број 1. Број универзитета се стално мења
Чињеница број 2. У Русији је мало универзитета који су у првих 10 у Европи
Чињеница број 3. Више од 70% савладаних професија није било корисно Русима
Чињеница број 4. У Русији је образовање више теоријско него практично
Чињеница број 5. Већина студената студира трговину
Чињеница број 6. Немогуће је живети од стипендије
Чињеница број 7. Високо образовање не гарантује добар посао
Чињеница број 8. Студирање на универзитету једнако је курсу за преквалификацију
Чињеница број 1. Број универзитета се стално мења
Русија је велика сила, огромна земља са преко 144 милиона грађана. На њеној територији се налази више од 1000 универзитета. У последњих 3-5 година, Министарство просвете РФ спроводило је "потпуно чишћење" сектора, одузимајући дозволе слабих образовних институција.

Ова мера има за циљ стварање јаког кластера у образовном систему, који би био у стању да произведе висококвалификоване стручњаке, а сам ниво образовања сматрао би се престижним и у складу са међународним стандардима.

У 2015. години, у Русији је било око 2500 универзитета, а сада их је 1180. Уз смањење броја образовних установа, смањује се и учешће у буџетским местима.

Треба напоменути да се најпрестижнији универзитети Руске Федерације налазе у Москви и Московској области, Санкт Петербургу и Лењинградској области, Томској области.

Чињеница број 2. У Русији је мало универзитета који су у првих 10 у Европи
Упркос чињеници да власти буквално вичу да је наше образовање једно од најбољих, задовољава стварности и потребе државе и света, у Русији, нема универзитета који би били уврштени у првих десет светских лидера. Домаће образовне институције једва да се уклапају у првих 100 водећих универзитета на свету, заузимајући далеко од водећих позиција.

Сада је најпрестижнији универзитет у Русији Московски државни универзитет назван по М.В. Ломоносов, али у међународном рангу заузима 95. место!

Чињеница број 3. Више од 70% савладаних професија није било корисно Русима
У Русији се услови, спољни и унутрашњи фактори мењају толико брзо да је чак и након пријема, специјалност коју је одабрао кандидат била тражена и престижна, а по завршетку студија испада да је сертификовани специјалиста који никоме није потребан. Само 30% Руса добија посао у својој професији.

0 comments: