школарци

5:51 AM Alex Writer 0 Comments

Руски школарци и студенти студирају на даљину *. Министарство просвете активно ради на увођењу мрежних технологија у образовни процес. Министар науке и високог образовања нове технологије види као извор развоја целог система. Процењује се утицај пандемије на образовање на мрежи и ван ње. Универзитети развијају релевантне програме и помажу у учењу на мрежи за школе.


https://terangaog.com/wp-content/uploads/formcraft3/2/8e1b1dbad4511b578099ec74b6f44e12-write-my-essay.pdf
https://www.keokuksteel.com/wp-content/uploads/formcraft3/1/661852a57dde5c7852b650aba9a563cd-my.pdf
http://www.artbysarak.com/wp-content/uploads/formcraft3/1/009754badeac865cfe1e9a83a8373491-my.pdf
http://tangicopromo.com/wp-content/uploads/formcraft3/1/765a577b42413c68cb8e752db7bb7522-for-me.pdf

У вези са претњом од ширења коронавируса у руским школама, прво је уведен режим бесплатног похађања, а након пролећне паузе, образовање се наставило у даљинском * формату. Министар просвете Руске Федерације нагласио је да, бар до 30. априла, школе, вртићи и организације додатног образовања неће одржавати часове у својим зградама.

Специјалисти интернетске линије одговарају на питања ученика и родитеља, а у службеној групи Министарства образовања ВКонтакте организован је интернетски маратон „Сат кући“. Најновији број службеног часописа Министарства „Билтен о образовању“ у потпуности је посвећен школовању у кући помоћу дигиталних технологија. (Извор хттпс://еду.гов.ру/пресс/2296/сергеи-кравцов-уцхебнии-процесс-не-долзхен-останавливатсиа/).

ВН Фалков, министар науке и високог образовања: „Могућности мрежног образовања требало би да наш образовни систем постану још јачи.“

На састанку Руске уније ректора за спречавање ЦОВИД-19, Валери Фалков је приметио да је у овој ситуацији постало могуће проценити могућности учења на даљину „у режиму живе праксе“. Од 16. марта Министарство препоручује универзитетима да спроводе образовни процес на мрежи у сврху епидемиолошке превенције. Учесници састанка - представници највећих домаћих високих школа, подржали министра, договорили су се о међусобној помоћи и пружању дигиталног образовног материјала (Извор хттп://неоруседу.ру/невс/валерии-фалков-возмојности-онлаин-обуцхенииа-сделаиут-насху-систему-образованииа- есцхе-силнее).

Е.О.Барулин, генерал. директор ИТ холдинга ТалентТецх: "Коронавирус ће нестати, али навика студирања на Интернету ће остати."

Под условима карантене, образовне организације почеле су да користе различите платформе, гласнике и апликације за часове (НСЗ, МЕС, Иандек. Уџбеник итд.). Интернет школа Фокфорд регистровала је милион нових регистрација у једној недељи у марту, док је мрежни универзитет Нетологи забележио повећање броја нових корисника за 340%. Учење на даљину * постало је права алтернатива уобичајеном формату. На крају марта 2020. године обим домаћег мрежног тржишта образовања износио је 38,5 милијарди рубаља. Према прелиминарним проценама стручњака, у 2023. години очекују се показатељи од преко 60 милијарди рубаља годишње. (Више на хттп://неоруседу.ру/невс/россијскиј-ринок-онлајн-образованииа-озхидает-бурниј-рост).

0 comments: