Академска година

4:10 AM Alex Writer 0 Comments

Академска година у Јапану подијељена је у три једнака термина, а обука почиње почетком априла. Након првог тромесечја почињу летњи одмори за децу - од краја јула до 1. септембра. Друго тромјесечје траје до краја децембра, а треће од јануара до марта. Деца су пребачена из разреда у разред током пролећних распуста, који трају само недељу дана.





http://2gofranchise.com/wp-content/uploads/formcraft3/1/51a1b591516540b09a45bd806e1c6976-CW.pdf
https://medium.com/@abcc.com
https://getshadow.webflow.io/
http://robsonmemorials.com/wp-content/uploads/formcraft3/1/86e0fd717e06fe10454635e91e474c0a-ews.pdf
http://tyrosfatih.com/wp-content/uploads/formcraft3/1/2a02d0bc48ffc6f792960a190d76477e-what.pdf
https://opencollective.com/fold_left

Дуго у земљи је професија учитеља и учитеља била искључиво мушка - обрађивани су као „смисли“. Данас више од половине наставног особља чине мушкарци.

У скоро свим јапанским школама деца једу ручак у својим учионицама, јер у згради нема кантине.

Чешка
У школама у Чешкој Републици постоји систем за оцењивање знања у пет тачака, при чему је највиша оцена једна, а најнижа пет.

Одмор за школарце у Чешкој Републици обезбеђен је само зими и лети. Летњи одмори трају само 2 месеца.

Норма за чешке школе је мултидисциплинарни учитељи, при чему један наставник предаје неколико различитих предавања. Овде учитељ математике може бити и наставник физичког васпитања, а наставник певања може да предаје хемију и матерњи језик.

Финска
Сваки разред у финским школама има два наставника - учитеља и асистента.

Фински учитељ никада неће тражити од ученика да одговори на табли ако то не жели сам. Овде није прихваћено да се незнање или недостаци једног ученика излажу свима другима.

Након сваког часа у финској школи, постоји пауза, током које сви ученици морају да изађу, без обзира на годишње доба.

Куба
На Куби је средњошколско образовање озбиљно професионално оријентисано и комбиновано је са послом. Средњошколци у градским школама путују на пољопривредне радове годишње у периоду од 5 до 7 недеља.

Шведска
У шведској школи, директор има право да ученика пребаци у следећи разред током школске године. Наравно, само под условом високог академског учинка и пристанка родитеља.

Кина
У школама у Кини зимски празници трају од краја децембра до почетка фебруара. У овом тренутку, земља слави традиционалну Нову годину.

На универзитетима у Кини студијски пар траје само 40 минута.

Ирска
У Ирској је за децу старости од 6 до 15 година средње образовање обавезно, па је потребно да похађају наставу. За студенте земље похађање предавања је бесплатно.

Норвешка
У школама у Норвешкој, до 8. разреда, деца не знају шта је оцена.

Норвешке школе не дозвољавају да се деца различитих узраста подучавају у истој школској згради. Овде је створена јасна подела по годинама: основна класа, адолесценти од 14 година, млади (18 година).

Грчка
Институције високог образовања у Грчкој имају врло либералан став према образовању. Овде многи студенти одлажу процес образовања до 30. године. Чињеница је да је образовање у Грчкој апсолутно бесплатно, обезбеђена су здравствена осигурања и бесплатни оброци у студентским мензама, као и разне погодности за путовање у јавном превозу.

Немачка
У Немачкој, првог дана школе, родитељи увек представљају деци Сцхултуте-у, конусну кесу у боји папира испуњену слаткишима и бомбонама.

Студенти који похађају високошколске установе у Њемачкој уживају у сниженим улазима у позоришта, музеје и спортске клубове. Поред тога, студентска карта пружа право на бесплатан превоз у јавном превозу. А у Минхену, студенти добијају попуст од 25% на путовања, а студенти који живе изван града имају попуст од 75%.

сад
Родитељи деце која не похађају школу могу бити ухапшени у Америци.

У школама је стандардни број деце у разреду 35-40 деце.

У америчким школама деца из првих година студија припремају се за избор будуће професије. Због тога родитељи ученика повремено долазе на наставу и разговарају о свом раду.

У скоро свим америчким и неким европским школама, поред уобичајених пауза за ручак, постоје и паузе када деца пију млеко - млеко (Бреак Милк Бреак).

0 comments: