Образовање у иностранству

7:06 AM Alex Writer 0 Comments

Стицање високог образовања у иностранству
Поздрав млади пријатељу! Размишљате о високом образовању у иностранству? Није ни чудо, јер је ово гаранција драгоценог искуства, нових познанстава и успешне каријере. Али, ово скупо задовољство прати много стреса. Размотримо детаљније чиме је завидна та перспектива.





https://www.graficabartolo.com.br/wp-content/uploads/formcraft3/3/b1337610b14b52aa370cb8e1c30cd794-cewrs.pdf
http://chatmanphotography.com/wp-content/uploads/formcraft3/4/be08e4d606ee74e3e8bd35cb9832e13d-cheap.pdf

Како каже Наполеон Хилл, један од кључних аутора успеха, једине границе стварног живота су оне које човек постави себи. Образовање у иностранству доноси много нових открића, проширује наш интерни оквир и нуди вам широке могућности. И зашто?

1. Више вежбе

У иностранству је образовни систем уређен на такав начин да му је главни циљ да се окористе стеченим знањем и вештинама. Акценат није само на академском успеху, већ и на примени знања у пракси. Студенти раде на стварним пројектима и примају новчане награде за изузетна достигнућа. На пример, Универзитет у Источној Англији сваке године домаћин је огромном броју професионално оријентисаних догађаја на којима можете учествовати и изразити се!

2. Реалне перспективе запошљавања

У Сједињеним Државама и европским земљама страним студентима је доступан велики број понуда за посао: захваљујући партнерству универзитета у пословним и специјализованим областима, не можете само да прођете стаж или семестрску праксу у ТОП компанијама, већ и да успешно пронађете посао пре дипломирања. А најбољи део је што вам помажу у томе.

3. Специјалности будућности

Пословно образовање, ИТ и неурознаност само су неке од области које постоје у иностранству. Шта можемо рећи о опреми лабораторија на страним универзитетима? На пример, студенти на Универзитету Њукасл раде експерименте за биоинжињеринг, а на Универзитету Екетер можете да истражите у огромној астрономској опсерваторији. На домаћим универзитетима се такве модерне специјалности и даље развијају на ниском нивоу.

Са чиме ћете се морати суочити?
Предности студирања у иностранству су јасне и неспорне, али ми, као реалисти, морамо да схватимо да постоје потешкоће. Као што каже, упозорени су наоружани. Погледајмо ближе.

1. Трошак

Семестар студија коштат ће најмање 7300 УСД (узимајући у обзир да студирамо 2 семестра за додипломску и 3 за мастер годину). Не заборавите на смештај и трансфер. Драго ми је што ће се ове инвестиције дефинитивно исплатити: почетна плата младих страних специјалиста је око 2 хиљаде долара, а за инжењере - много више.

2. Држава

Веома је тешко одлучити се за одређену образовну установу, јер их само у САД-у има око 5 хиљада, шта можемо рећи о другим земљама?

0 comments: