Se tala manaia

3:18 AM Alex Writer 1 Comments

Se tala manaia i le matafaioi a virusi i le evolusione o tagata. Mo se tagata e toatasi ua pisia i se siama, o lenei virus, o le mea moni, o se leaga tele. Ae mo tagata soifua i le aotelega, o mea uma e mamao mai le le manino.




https://payhip.com/ElenBrown
https://payhip.com/b/AYbD
https://payhip.com/b/shq6

E masani lava ona tatou feagai ma faʻamaʻi eseese e feoaʻi ma faʻamaʻi pipisi. Matou te faʻalogo o siama e mafai ona avea ma meaola faʻapitoa, ma le fiaselau afe o tagata e maliliu mai ia i latou. Ioe, o le AIDS virus na mafua ai le mataʻutia i le lalolagi atoa, ma o le Ebola virus e mafai ona fasiotia nuu atoa i Aferika. Ae ... E i ai saienitisi fai mai o siama o se tasi o le taua taua o evolusione. E faʻafefea ona tupu se tasi o fili o tagata na fesoasoani ia te ia e avea ma ulu o le natura? Muamua lava, o loʻo ola faʻamaʻi i sela o le tagata ma mea latou te manaʻomia mai ia i tatou.

'O siama e le gata e faʻaosoina ai meaola, ae o laʻau, fungi, siama ma isi siama. E talitonuina, i se taimi o le evolusione, o nei sui aʻafia na vavaeʻese mai le telefoni feaveaʻi ma faaauau pea ona tutupu tutusa. O le a le mafuaʻaga o le siama i le taia o se sela? I le amataga, leai se siama e mafai ona faʻateleina atu i fafo atu o le sela talimalo, o se mea e le o ni meaola ola lea o loʻo i ai na o le DNA / RNA ma nisi o polotini e puipuia faʻamatalaga genetik ma e manaʻomia mo le vaega muamua o siama siama. I le taimi lava i totonu o le sela, o le siama e manaʻomia faʻateleina i le sili atu le mafai, faʻaaoga le enzymes sela, o le tele o taimi e faʻalavelaveina ai lana galuega.

I se faʻaopopoga, o le tele o taimi o faʻamaʻi o le viral lea ua fausia i totonu o le sela e mafai ona fasiotia ai i le taimi e alu ai i fafo i le faʻaavanoaina avanoa. Ae e leai se aoga o le fasioti o lou fale. Talu ai o le tele o siama e iai a latou lava 'au, e pei o le human herpes virus, lea e afaina ai le fanauga a tagata mo se taimi umi. O ia siama ua fetuunai ia latou 'au ma e le mafua ai latou afaina tele. O lea la, pe tusa ma le 95% o le lalolagi o loʻo i ai le siama o le herpes, ae o lenei mea e le lamatia ai tatou i le faʻaumatia.

E le gata i lea, fai mai nisi saienitisi, afai e na te lafoaʻia a tatou maʻi masani, ona iloa ai lea, o le fou, o le tele o faʻamaʻi. O le mea muamua lea e fai ile soʻotaga tuʻufaʻatasi o siama ma sela (e aofia ai tagata) o loʻo faia pe tusa o lenei polokalame. O se siama fou e aʻafia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faitau aofaʻi o tagata, o latou tagata o le faitau aofai o tagata e le mafai ona gafatia lenei siama e feoti pe o faʻamaʻi. Ma oi latou e mafai ona o se mea e tau ai lenei faʻamaʻi faaauau pea ona ola ma fananau mai fanau tutusa tutusa, o lona uiga, latou te lafoina o latou faʻamatalaga faʻatupu. I le isi itu, e mafai foi ona sui le siama. O lona uiga, o mafatiaga na saua ma fasiotia o latou pule e le i ai le malosi e toe gaosia, ma i latou e le tau le fiafia e faʻatagaina latou e ona nofo ma, o le mea ua tupu, faʻateleina faʻateleina pei o i latou o isi.

O le mafuaʻaga lena o siama e le o tatou matai, faʻataʻitaʻiga, siama manu, e sili ona lamatia mo i tatou (mataupu o faʻamaʻi tagata i se laʻau po o siama siama e leʻi iloa). Ole HIV lava lea na “masii mai” ia tatou mai manuki oloo latou tetee atu iai ma e le o aafia i ni AIDS. Ua faapea mai saienitisi, o le 2300 o le a le mafai e le HIV ona tauave le lamatiaga o tagata ma tagata foi. Ae afai tatou te talanoa e uiga i evolusione, ona le gata lea i lea.

Faʻalagolago i le ituaiga na siʻosiʻomia le siama le faʻamatalaga o mea ma le ola faʻasologa, latou mafai ona toe gaosia i ni auala eseese. O se tasi o auala sili ona fiafia i ai o le faʻalauiloaina o retrovirus. O loʻo iai ni siama o loʻo iai ni RNA, faʻatasi ai i totonu o se sela, ma tuʻufaʻatasia DNA mai lenei RNA, o DNA lenei tuʻufaʻatasia i totonu o le genome 'au, ma ua amata mai ai, faʻatasi ai ma polotini aoga, o le sela e fausia ai foi ma siama. E le iloa e se sela le DNA o loʻo i ai, ma o le a le le siama, talu ai o lenei DNA ua i totonu o loʻu genom, e aoga le faia o le mea o loʻo tusia i luga. Ma afai o se siama o loʻo faʻatulagaina i totonu o siama, ona faʻafaigofie ai lea ona faʻasolosolo atu i se tulaga faʻavae i luga, o lona uiga, mai matua i le tamaititi. Ma o le a pikiina le tamaititi nisi tele o nei siama ma pasi atu i lana fanau, ma isi.

I le aluga o taimi, o le puipuia o le tino o le a tali atu i nisi siama ma aʻoaʻo pe faʻafefea ona feagai ma i latou, ma le viral DNA lea e faʻateʻa i le genom, ae masalo e i ai ni faʻasologa i le DNA e leʻi i ai muamua i le sela, ma e mafai ona latou faafaigofieina lona olaga ae o le "poto" sela o le a le faʻaumatia latou. E i ai le talitonuga o le 5-8% o le kenera tagata e aofia ai retrovirus. Ioe, masalo o le "time bomb" lea, pei ona taʻua e nisi saienitisi, ma e tasi lava taimi e mafai ai ona toe ola mai nei retrovirus, ae masalo o le mafuaʻaga lea e mafua ai ona tatou i ai. Natura e le valea, na te le faia se mea i lona lava leaga. Lea e taua e tau fou o faʻamaʻi, ae aua le fefe o latou, aua e lua auala: o le atinaʻe poʻo le faʻaleagaina, o le isi e le tuuina atu.

1 comment:

  1. Hi there, I found your web site by means of Google at the same time as searching for a related subject, your web site got here up, it seems great. I have bookmarked it in my google bookmarks. Price In Bangladesh

    ReplyDelete